Τι είναι η Παιδοδοντριατική;

Είναι η ειδικότητα της οδοντιατρικής που έχει ως αντικείμενο την οδοντιατρική στα παιδιά, τους εφήβους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι δύο βασικοί πυλώνες της οδοντιατρικής στα παιδιά είναι η μελέτη της οδοντιατρικής φοβίας και της οδοντιατρικής πρόληψης.

children

Οι οδοντίατροι οι οποίοι εξειδικεύονται στην παιδοδοντιατρική μελετούν σε λεπτομέρεια τη ψυχολογία του παιδιού στην οδοντιατρική καρέκλα και όλες τις τεχνικές συμπεριφοράς για την αντιμετώπιση της φοβίας του παιδιού στο οδοντιατρικό περιβάλλον, ενώ η πρόληψη και η θεραπεία των νόσων του στόματος είναι το δεύτερο βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης τους.

Σκοποί

Θεμελιώδης σκοπός της ειδικότητας μας είναι η καταπολέμηση της οδοντιατρικής φοβίας και η δημιουργία θετικών εμπειριών στο παιδί και κατ`επέκταση στον ενήλικα. Αυτό γίνεται εφικτό με τους τρόπους που περιγράφουμε στη συνέχεια της ιστοσελίδας μας. Η πρόληψη της τερηδόνας και άλλων νόσων του στόματος είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι και βασικός σκοπός της παιδοδοντιατρικής.

Η παροχή εξειδικευμένων οδοντιατρικών υπηρεσιών στα άτομα με ειδικές ανάγκες ανεξαρτήτου ηλικίας, είναι και σκοπός αλλά και βασικό καθήκον του επαγγέλματος μας.

girl playing

Άλλοι στόχοι μας είναι η αναβάθμιση της οδοντιατρικής στον κυπριακό πληθυσμό και η ποικιλότροπη κοινωνική μας προσφορά.

Aυτό μπορεί να γίνει εφικτό μέσω της συνεχούς ενημέρωσης και επιμόρφωσης σε θέματα παιδοδοντιατρικής του γενικού οδοντιάτρου, της ιατρικής κοινότητας, των γονέων και άλλων φορέων που ασχολούνται με το παιδί μέσω διαλέξεων, ενημερωτικών εντύπων, τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και συναντήσεων όσο και με την συνεργασία με άλλους φορείς που έχουν ανάλογους στόχους.

Tέλος, η συμμετοχή και εκπροσώπηση της χώρας μας στα διεθνή πεπραγμένα είναι για μας σημαντικός στόχος αλλά και εθνική μας υποχρέωση.

Οι Χορηγοί μας